Gerrit Rietveld College, Utrecht

 

Op het Gerrit Rietveld College in de wijk Overvecht in Utrecht wordt de verlengde leertijd ingevuld volgens het concept van de Brede School Academie (BSA). De BSA heeft een bijzonder profiel ontwikkeld: het is een exclusieve school, een ‘Academie' voor kinderen met veel talent (het ‘Ajax van het onderwijs') en als eis en doelstelling een ‘academische werkhouding'. De doelgroep bestaat uit gemotiveerde leerlingen uit de eerste klas met havo- of vwo-potentie, die een extra steun in de rug kunnen gebruiken op het gebied van taal. Ouders, leerlingen en de betrokken docenten zijn erg enthousiast over de BSA.

 

De leerlingen gaan twee keer per week na schooltijd anderhalf uur naar de BSA. Het curriculum van de BSA is met zorg samengesteld, onder begeleiding van externe taaldeskundigen. Elk onderdeel van het curriculum is goed doordacht, onderbouwd en uitgeprobeerd. Aldus één van de docenten: ‘We hebben goed bij elk onderdeel stilgestaan. We doen hier niks zomaar.'  

Uitgebreide beschrijving

In deze uitgebreide beschrijving komen alle facetten aan bod van de OTV-activiteiten en het taalbeleid op het Gerrit Rietveld College in Utrecht. Lees de beschrijving.

Contact

School: Gerrit Rietveld College

Contactpersoon: Dhr. H. Groothuis

Plaats: Utrecht

Telefoon: 030 2712214

Website: www.gerritrietveldcollege.nl / www.bredeschoolacademieovervecht.nl

 

Terug naar overzichtspagina met voorbeelden VO