Voorbeeld: Vrij lezen, studievaardigheden en ondersteuning in een motiverende sfeer

Voorbeeld: Vrij lezen, studievaardigheden en ondersteuning in een motiverende sfeer

RSG 't Rijks, Bergen op Zoom

 

In Bergen op Zoom krijgen de leerlingen van Scholengemeenschap 't Rijks die afkomstig zijn van de drie OTV-basisscholen extra les: drie keer per week anderhalf uur. Volgens een vast stramien vrij lezen, studievaardigheden en individuele ondersteuning krijgen de leerlingen veel extra aandacht. Een succesfactor is het positieve imago dat eraan is verbonden en de beloning die leerlingen krijgen. Ook leerlingen in hogere leerjaren van dezelfde drie basisscholen doen nu mee aan de OTV-activiteiten.

Presentatie

Wat houdt de OTV op RSG 't Rijks in en wat doet de school nog meer om taal- en rekenprestaties te verbeteren? Wat zijn succesfactoren? Deze presentatie brengt in vogelvlucht de OTV op RSG 't Rijks in beeld.

Klik op de pijl om de presentatie te starten en verder te bekijken of gebruik de muis voor in- en uitzoomen om de presentatie vrij door te lopen.

 

 

Uitgebreide beschrijving

Deze uitgebreide beschrijving beschrijft alle facetten van de OTV-activiteiten en de aanpak van verbetering van de overgang po-vo op RSG 't Rijks in Bergen op Zoom. Lees de beschrijving.

Contact

School: SG 't Rijks

Contactpersoon: Mevr. E. van den Bosch

Plaats: Bergen op Zoom

Telefoon: 0164-242150

Website: www.rsgrijks.nl

 

Terug naar overzichtspagina met voorbeelden VO